T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Misyonumuz

UYGULAMA ANAOKULUMUZ

Fehmi Yılmaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi A blok binasında, bağımsız girişi sahip olup, çocukların doğal sebze yetiştirmesine gözlem yapmasına olanak sağlayan kendi bahçesi,oyun alanı ve oyun parkına sahiptir.

Çocuklarımız Montesorie Eğitim sistemini uyguladığımız Anaokulumuz da 36-68 aylık çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak MEB'inin belirlediği program doğrultusunda, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

Uygulama Anaokulumuzda 1 Teknik Müdür Yardımcısı, 1 Bölüm Şefi, 4 Öğretmen 1 Hizmetli Ve Stajyer Öğrencilerimiz Görev Yapmaktadır. Okulumuzda 4 Adet Eğitim Sınıfı,Mutfak Ve Yemek Salonu , 1 Adet Jimlastik Ve Hareket Salonu,Erkek Ve Kız Öğrenci Wc, Depo Ve Giriş bölümünden oluşmaktadır.

Anaokulumuzda eğitim sabah 08.00 ´de başlar 17.30 da sona erer.

Okulumuzun Uygulama Anaokulu döse kapsamında eğitim hizmeti vermektedir.

 

  MİSYONUMUZ:

 

Eğitimde metodu değil çocuğun kişiliğini baz alarak, öğrencilerimize, arkadaşları ile rekabete değil iş birliğine dayalı; ezber ve dayatma değil yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenme imkânı sunulan, hatalarını başkasının değil kendisinin bulmasına fırsat verilen bir öğrenme ortamı sunarak, analitik düşünebilen, karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştiren bir kurumuz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2021 - Güncelleme: 22.05.2023 13:40 - Görüntülenme: 739
  Beğen | 1  kişi beğendi